perjantai 28. syyskuuta 2012

!

Hellou, on ollut taas niin kiiireinen viikko, ettei oo kerenny postaamaan mitään, no tästä taitaa tulla ihan tapakin että perjantaisin kirjoitellaan oikeen pitkä postaus. :D Täälä on taas niin pelottavan hiljaista kun kaikki on työturvallisuuskoulutuksessa. Tai onhan täälä Marjo ja Idakin.

(annoin Idalle salaa porkkanaa, tai eihän se enää salaista oo..) 


Huom! Laittakaa palautetta, kommentoikaa postauksia, kun täälä käy kerta porukkaa laskurin mukaan lukemassa. :) Olis kiva kuulla, mitä mieltä ootte mistäkin.


Maanantai


Meille tuli kaksi uutta ihanaa pajalaista. Heti ensimmäisenä päivänä, otimme toisen tytöistä mukaan ruokaostoksille. Yleensä käymme tiistaisin ruokaostoksilla mutta tällä viikolla emme, sillä tiistaina olimme power parkissa. Ostimme lihaa, punajuuria, kasviksia ja omenapiiras tarvikkeet. Suunitelmana olisi valmistaa lindströmin pihvejä ja gratiinia. Kävimme myös kangas kaupassa hakemassa huopaa ja heijastin kangasta. Päästyämme takaisin pajalle, tytöt valmistivat erilaisia heijastimia. Jarno taiteili matonpaloista teoksia ja Sonja teki hienon huopakranssin




 Tiistai

Tiistai oli hieno päivä, sääkin suosi meitä. Mutta arrg kun olimme tekemässä lähtöä niin kamerasta oli akku tyhjä!!!!!!!!!!!!!! Eikä sitä kerinnyt enää ladata, kun linja-autokin oli pihassa. Onneksi yhdellä pajalaisella oli kamera mukana, mutta siitä en ole kerinnyt siirtää kuvia koneelle. Eli kuvia ei oo. :(
ehkä myöhemmin! Kävimme ensin reikälevyllä tutustumassa. Se oli aika mielenkiintoinen paikka, mieleen jäi erityisesti se klapikone! Sen jälkeen suuntasimme kuntsarille, joka oli lähes jokaiselle tuttu paikka ennestään. Sielä vierähti n puolituntia, joitakin jo jännitti tuleva karting ajo. Lähdimme kohti power parkkia. Porukka veti haalarit niskaan, kypärät päähän ja lähtivät ajamaan. Kaikki näyttivät nauttivan. Projektipäällikkömme oli porukan nopein. Sen jälkeen menimme katsomaan 5D elokuvaa. Uu, se oli tosi jännä! Sielä tuli sellasta vesisuihkua ja välillä sitte taas tuuli ja penkit heiluuu ja voi vaikka mitä! Oli kyllä hauskaa!


Keskiviikko  

 


Ruokapäivä meidän menu:
Lindströmin pihvit
Kasvisgratiini
Porkkanaraaste
appelsiini ja sekamehu.

Ruoka oli hyvää, en ollut ikinä ennen valmistanut taikka syönyt lindströmin pihvejä niin olin ihan kummastunut että sinne laitetaan punajuuria. Ja kädet sotkeentu kun piti pilkkoa ja survoa punajuuria. Mutta ruuanlaitto oli mukavaa.  
 Loppupäivästä naiset paistoivat omenapiirasta illan vaalipaneelin kahvitilaisuuteen.

 

 

 

 Torstai 

Osa oli tulityökorttikoulutuksessa. Myös minä, joten en tiedä mitä pajalla on tehty. :s Meitä pajalaisia oli siellä noin kuusi kipalesta. Sammutimme vaahtosammuttimella ja peitteellä. Mun kohdallahan tietysti koko pannu posahti, kun sinne meni sadevettä rasvan sekaan, pikkuusen hävetti.. :D Mutta kaikki pääsivät testistä läpi! Tosi hianoa!
Ja mun miälestä jokaises kodis pitäis olla tollanen peitin koska se on tosi käytännöllinen rasvapaloissakin kun et sä sinne rinkelirasvahan voi vettä heittää. Ja sitä peitettä on helppo käyttää silloinkin jos ihminen on syttynyt palamaan.
 Oon pläränny tätä nettiä ja moni sanoo ettei sitä peitettä viitsi laittaa mihinkään esille, kun se on niin ruma, taikka ei sovi sisustukseen.

 Mutta ihan K-raudasta saa kivan näköisiä sammutuspeitteitä. Tai sitten sellaisen hupun voi tehdä ihan itse. Muistaa vaan tehdä siihen yläpuolelle jonkunlaisen kyltin missä on kissankokoosilla kirjaamilla että SAMMUTUSPEITE, ku palon syttyes on yleensä vähä paniikissa ettei aina muista mihinä se ny olikaan, ja että vieraatkin tietää mikä se on ymsyms.
Mulla on paperilla sammutuspeitteen hupun ohje, mutta en ole sitä vielä kerinnyt soveltamaan kun ei oo ollu oikian kokoista peitettä.. :)

Löysin netistä hyvän sivun missä voit testata kodin paloturvallisuutta, sinne pääset täältä
ja tässä on sammutuspeitteen käyttö video!
klikkaamalla suuremmaksi, pari kirjootus virhettäki siältä löytyy..

http://www.k-rauta.fi/ideatjavinkit/uutta/PublishingImages/sammutuspeite%20fiilis%20musta.jpg
K-raudan sivuilta kopioitu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti